De verwarde man

Een aanklacht tegen de copy & paste cultuur

En we hebben een vertaling!

Met dank aan enkele Limburgse Fokkers, hierbij de vertaling van de reactie die ik kreeg op mijn kapsalon-bericht. De mail blijkt afkomstig van één van de klanten van kapper Jan Körver. Hij doet het bericht af als ‘allemaal onzin’, maar als ik het goed begrijp blijkt er toch veel van te kloppen. Alleen ziet de kapper zijn rol in het geheel even wat anders dan deze K. Verhoeff. Maar misschien ligt dat wel aan de politieke ambities van de kapper die Verhoeff in zijn mail suggereert. Hieronder de vertaling.

Beste verwarde man,

Ik weet niet waar je dat bericht over de herenkapper Körver vandaan hebt maar het is allemaal onzin. Tot voor kort geleden hoorde ik zelf ook bij het praatgroepje van Jan. En ik kan je vertellen Geert is nooit een kameraad van ons geweest. De meeste klanten van Jan vinden hem maar een gefrustreerd mannetje.

Daar hebben wij zelf ook aan bijgedragen trouwens. Vroeger op de lagere school werd hij al geplaagd omdat hij een kop had net als een selderij. Dan kreeg dat arme jong geregeld op z’n kop. Sommige lui noemde Geert ook wel de Neger van Venlo. Misschien omdat hij een beetje een kleurtje had, want verder hadden we geen Afrikanen in Venlo. Jaren later bij de kapper hielden wij Geert nog wel eens voor de gek. Je kent ’t wel, lijm op zijn stoel, en jeukpoeder in zijn shampoo. Dan lagen wij helemaal dubbel.

Maar waar het mij om gaat is dat het grootste deel van de klanten helemaal niet achter die onzin van Geert staat. Het is wel zo dat wij hem af en toe “hielpen”, als hij weer eens een speech moest houden, maar dat deden wij vooral om de lol / plezier. Wij vonden het wel leuk als hij zich buiten Venlo voor paal ging zetten.

Toen zijn gezwets aansloeg daar boven de rivieren konden wij ook nog wel de voordelen daarvan inzien. Met een beetje geluk zou hij gaan verhuizen naar Den Haag. Maar waar het mij om gaat, is dat er niks van waar is dat Körver zijn klanten ineens ziet als een Wilders denktank. Wij zijn ‘m liever kwijt dan rijk, maar misschien dat Jan ineens wat van Geert moet. “Flik d’n aap dan vritte good”, zeggen ze hier in Venlo. Wie weet kan Jan wel een kamerzetel voor elkaar krijgen. Ik weet wel dat ik en andere klanten van Körver hier niks mee van doen hebben, laat dat duidelijk zijn.

Hopelijk geeft Jan het ook snel toe, anders vertrek ik en zoek ik een andere kapper. Ik hoop dat je dit even recht kan zetten op jouw blog. Alvast bedankt.

K. Verhoef

En dan ga ik nu even wat belletjes plegen. Ik zie wel een verhaal in die Neger van Venlo…

Zie ook:
Geert Wilders heeft denktank in kapsalon
Reactie uit Limboland

Advertenties

2 reacties

  Inge wrote @

Is deze K. Verhoef misschien dezelfde persoon als oud-klasgenoot Kas Verhoeff uit het artikel over de neger van Venlo? Hij praat wel net zo.

  vanhetgoor wrote @

Er is helemaal niets mis mee om een neger genoemd te worden, zelf vind ik het een ere-titel. En de titel neger is iets wat je verdient moet hebben, het is niet zomaar weggelegd voor iedereen. Het enige dat Geert Wilders tot nu toe bereikt heeft is dat hij Venlo ontgroeid is, dat hij zich ontworsteld heeft. Welnu, dat is natuurlijk een prestatie voor een eenvoudige allochtoon uit Venlo. Maar of Geert Wilders deze titel waard is dat moet nog blijken.


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: