De verwarde man

Een aanklacht tegen de copy & paste cultuur

Geert Wilders was de Neger van Venlo

Geert Wilders werd op school de Neger van Venlo genoemd. Dat bevestigen verschillende bronnen uit het verleden van de politicus. De geblondeerde Limburger zou zijn bijnaam te danken hebben aan zijn Indische afkomst.
 
Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ‘neger’ in zijn oor. Oud-klasgenoot Kas Verhoeff herinnert zich het nog goed. “Sjefke, een populaire jongen bij ons in de klas, begon ermee en al snel deed iedereen mee. Geert was gewoon het pispaaltje zoals iedere klas wel een pispaaltje heeft.”
 
Neger
Hoe Sjefke erbij kwam om Wilders neger te noemen, weet Verhoeff niet. Ludde Gubbels, de inmiddels gepensioneerde leraar van Wilders, heeft echter wel een vermoeden. “Wij hadden op school, en überhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen.” De school deed er vervolgens alles aan om het pesten te stoppen. Zonder succes. “Het was eigenlijk niet te doen”, legt Gubbels uit. “Je kon wel streng optreden op het schoolplein, maar dan kreeg hij het op weg naar huis extra hard voor zijn kiezen.”
 
Leerplichtambtenaar
Op het Venlose Sint Thomas College, waar Wilders de mavo volgde, nam het pesten serieuze vormen aan. De huidige PVV-leider kwam regelmatig bont en blauw thuis. Op school werd alleen nog maar over hem gesproken als ‘de Neger van Venlo’. Het leidde tot een zeer hevige pubertijd, waarin Wilders vaak spijbelde om de pesterijen te ontlopen. Uiteindelijk moest leerplichtambtenaar Trees Hupkens eraan te pas komen om ervoor te zorgen dat hij zijn diploma haalde. “Hij luisterde naar niemand meer. Niet naar zijn ouders, niet naar zijn leraren, en vaak ook niet naar mij”, vertelt Hupkens. “Dag in dag uit praatte ik op hem in dat hij geen neger was, maar hij had zich helemaal afgesloten.”

Geert Wilders, de Neger van Venlo

Geert Wilders, de Neger van Venlo

Einde schoolcarrière
Uiteindelijk lukte het de leerplichtambtenaar toch om Wilders door de middelbare school te loodsen. Na de mavo behaalde hij zelfs zijn havo-diploma. Daarna hield de politicus in spé het echter voor gezien met zijn schoolcarrière. Hupkens: “Ik heb hem nog even gevolgd vanaf de zijlijn, maar hij heeft eigenlijk geen echte opleiding meer afgemaakt. Hij is niet verder gekomen dan een paar juridische vakken en een cursus over sociale verzekeringen. Hij werkte liever op een augurkenfabriek dan dat hij nog een keer de kans liep om gepest te worden. Mijn ogen vielen dan ook uit mijn kop toen ik hem jaren later ineens op tv zag als Tweede Kamerlid.”
 
Diepgewortelde frustratie
Volgens oud-klasgenoot Kas Verhoeff werkt de moeilijke jeugd van Wilders door in zijn politieke gedachtegoed. “Ik heb het idee dat veel van wat hij zegt voortkomt uit een diepgewortelde frustratie. En dan geen frustratie over de wereld om hem heen, maar frustratie over iets dat binnen in hem zit.” Volgens Verhoeff diskwalificeert Wilders zich daarmee als politicus. “Zo’n persoonlijke frustratie is natuurlijk geen goede basis voor een politiek partijprogramma. Zijn geblondeerde haar laat zien dat hij nog steeds kampt met de vooroordelen uit zijn schooltijd. Laat hem eerst maar eens met zichzelf in het reine komen voordat hij zich op Nederland stort.”
 
Geert Wilders zelf wilde helaas niet reageren.

Zie ook:
Geert Wilders heeft denktank in kapsalon
Reactie uit Limboland
En we hebben een vertaling!

Advertenties

71 reacties

  Harry Dillema wrote @

En die Sjefkes komen tijdens verkiezingstijd weer boven drijven

  Martijn B wrote @

ik vind dat wilders het goed doet snap nie wa mensen tegen hem hebben we moeten gewoon opkomen voor ons eigen land…

Go Wilders

  SanneD wrote @

Wat zielig !
Mmm Indisch bloed, hoe verknipt kun je raken door de pesterijen van vroeger.

  Klaas Janssen wrote @

Noem mij eens 1 iemand die niet ergens een jeugdtrauma heeft.
Waarom Wilders er nu weer uitgepikt wordt ipv bijvoorbeeld Cohen, Rutte of Romer is wel weer duidelijk

  Joël wrote @

weer zo’n allochtoon die graag iets wil horen en alle objectiviteit uit het oog verliest. zielig kind

  Aadje de Bree wrote @

Ieder op z’n beurt.

  Anamor wrote @

O mijn god! mijn vermoedens klopte. Ik had het idee dat hij zo tegen allochtonen was omdat hij gepest is in zijn jeugd. En zoals ik het nu lees klopt het!

  Anthony wrote @

Klopt, hij projecteert als het ware zijn jeugdtraumas op islamisering als zijnde de problematiek in Nederland.

  Kes wrote @

Volgens mij was Sjefkes ook geen Moslim.

  SB wrote @

Het onderkennen van satire is niet het sterkste punt van bovenstaande reaguurders zie ik.

  Cruzio wrote @

Zo, die hebben ook weer wat aandacht gehad.
Opmerkelijk dat tijdens verkiezingstijden dit soort ratten uit hun holen komen, om hun mening te geven. Waarschijnklijk ook de enige keer in hun leven.

  saskia1950 wrote @

en dit artikel zegt dus meer over de schoolgenoten dan over Geert, wat een laf stelletje sukkels is en was dat.
met Kas Verhoeff voorop die dit zo nodig moet openbaren.
die Sjefke mag zich helemaal op de borst slaan, maar dat zal wel de jongen/man zijn die dieren pijnigd of nog erger, een soort Sander V dus.

  F. von Zeikhoven wrote @

Goed verhaal. Wat er maar weer eens voor pleit een psychologische test standaardonderdeel te maken van het onderzoek naar iemand’s geschiktheid voor de Tweede Kamer. Taboe? Welnee, daarmee voorkomt het ‘gezonde verstand’ dat het geregeerd kan worden door rancuneuze, gekrenkte mafketels.

  Richard wrote @

Dan moet je ook die dubbele moralist van een Tofik Dibi gaan onderzoeken op vreemde inteelt praktijken.

  Tile Kolup wrote @

Toch knap dat Wilders ondanks dat hij veel gepest werd nog zover is gekomen. Obama zal ook wel eens voor neger uitgemaakt zijn, en die is zelfs president van de VS geworden. Cohen is een jood, zal ook wel eens voor jood uitgemaakt zijn, en zo zijn er nog veel meer. Dat Wilders af en toe Neger van Venlo werg genoemd is geen reden om hem wegens deze “persoonlijke frustratie” te verbieden zich verkiesbaar te stellen voor de tweede kamer of zijn ideeen te diskwalificeren.

  arthurv wrote @

Het wordt wel een leuke periode om te zien wat er allemaal uit de kast getrokken gaat worden om Geert zwart te maken en kleiner te krijgen. Het lijkt Amerika wel tijdens de verkiezingen!

  Nip wrote @

Het echte nieuws hier is dat een leerplichtambtemaar zo met informatie over personen omgaat. Onbestaanbaar.

Zelfs karaktermoord schijnt een toegestaan instrument te zijn, zolang je maar niet op de inhoud ingaat.

Ik zal niet op de PVV stemmen, maar dat doe ik op inhoudelijke basis. Erg laag bij de grond om een ambtenaar hier een platform te bieden om vertrouwen te schenden.

  Laurie wrote @

Wat een onzin, dit heeft absoluut geen invloed gehad op wie Wilders later is geworden. Wie heeft dit niet eens gehad vroeger? Iedereen heeft wel negatieven momenten waardoor je gevormd wordt op jonge leeftijd.
Daarbij heeft Wilders toch geen haat jegens negers of andere rassen? Hij heeft gewoon een hekel aan figuren die niet mee willen doen aan de westerse samenleving in Nederland. Ik heb ook een hekel aan die lui, radicale moslims en agressieve Marokkaanse jeugd, ze vormen een gevaar voor de samenleving en de Nederlandse cultuur.

  Piet de Haan wrote @

blonde negert, post-moderner kan het niet (vandaag)

  henk wrote @

Hebben docenten en leerplichtambtenaren geen beroepsgeheim???

  JanPiet wrote @

Ha ha haHHH. Alsof men dit allang niet gemerkt had.
Waar zware minderwaardigheidscomplex mensen aan toe kan leiden.
Trouwens, heel VVD bestaat uit Indische allochtonen. Alleen merk je dat niet meteen. Bolkenstein, Wilders (ex vvd) Zorgdrager, Rutte, Verdonk, en ga zo maar door. Jammer dat juist deze mensen zo negatief zijn over buitenlanders, terwijl ze er zelf van afstammen!
VVD is een Indische elite partij.
Maar ja, men zoekt altijd een zondebok om op af te reageren.

  Peer wrote @

On-ge-lo-fe-lijk. Blijkbaar is alles toegestaan om de karaktermoord op een politicus door te zetten. De regenten hebben niets geleerd van de moord op Pim Fortuyn? Jawel: ze hebben gezien dat het werkt en ze hebben hun vuile oorlogvoering geperfectioneerd.

Eerst karaktermoord, waarbij alle middelen zijn geoorloofd. De moord door een “eenzame activist” komt vanzelf wel een keer, waarna men de handen in onschuld kan wassen.

Trees Hupkens wordt wel geschorst neem ik aan? O, natuurlijk niet: haar absurd infame handelswijze dient tenslotte een hoger doel.

En Kas Verhoeff is psycholoog? Of hebben we hier te maken met een rancuneus mannetje dat zijn pestgedrag na enige decennia nog even denkt te kunnen doorzetten?

Walgelijk. Gelukkig maar dat Job Cohen een dergelijke behandeling bespaard blijft. Hoe zou dat komen?

  Hans wrote @

En, zou een leraar met de achternaam Gubbels niet geplaagd zijn…?

  Lut wrote @

Lulverhaal

  Préservatif wrote @

Ik werd ook altijd voor neger uitgemaakt. Helaas ben ik niets/niemand geworden. Ik ga daarom het voormalige hoofd van mijn lagere school aanklagen. En mijn vriendjes van destijds.

  dewijzeman wrote @

ik ben een negert. en ze noemden mij 30 jaar geleden Geert! nu valt mijn kwartje pas, ik ben gedemonigeert!!!!

  maya wrote @

Door wie zijn al die mohammedaanse vrouwen in blijf van mijn lijf huizen geslagen zijn VRAAGTEKEN Door wie zijn die mohammedaanse raddraaiers/straat tuig gepest Door wie zijn al die mohammedaanse volle afdelingen in de gevangenissen gepest,door wie is Cohen gebest dat hij de joodse Amsterdammeres hun Davidster/keppel laat afdoen door voor de christelijke kerken nooit de regel overtreed van scheiding van kerk en staat maar 2 miljoen eurootjes geeft aan een bouw van een mokee, in het geniep. Door wie is Middelkoop /de Vries,Balkenenden gepest toen hij onze jongens en meisjes naar Irak en Afghanistan stuurden en lieten sterven terwijl zij zelf alles hebben gedaan om onder hun dienstplicht uit te komen en uit zijn gebleven.Door wie is Hirsch Ballin gepest toen hij mijn mijn keuzen van vrijheden wil afnemen terwijl hij de keize mocht maken als tiener net na de oorlog geen joods meer te zijn maar katholiek maar ik mag al dat geloof geen sprookjes noemen want dan gaat hij mij afluisteren van mijn bed lichten en legaal, dat wil deze man mijn god/George Carlin wie heb hem onder drukt. En door wie is Guusje Nadorst gepest, dronken achter het stuur en de verkeersagent het bonnetje wil laten verdwijnen want zij is burgermeester en de baas van dit verkeersagentje die dus het bonnetje niet liet verdwijnemn en nu mevrouw dat ze niet met werk mensen praat nee zij praat alleen met topambtenaren.En door wie is Beatrix gepest strijk miljarden van de Nederlanse bevolking op voor eeuwen en eeuwen terwijl mevrouw een groepje biljardairs om zich heen wil hebben een x per jaar ein kadootje HET BILDERBERGCONVIRENCIE van die pappie maar geen normaal mensen die werken om haar rijke kont voor de volgende 100jaar MAG NIETS WETEN MAAR WEL BETALEN. Ik vind dat het lijstje nog veel langer kan worden.Maar ga gerust verder met u onderzoek. Ik word gek niet te weten dat Cohen liever de mensen voor zich laat werken dan zelf te werken maar iemand die Amsterdam zo achter laat joods stiekem subsidies uitgeven, zichzelf ineens als het uit de hand loop zegt ach ik ben ook maar een amateur…..miljoenen belastingcenten in het vooruit zicht te betalen voor de Amsterdammers maar 2 geen museums wel een moskee van miily gunus maar de criminaliteit is gezakt, een giftigschip laten verschepen na Afrika waar de mensen van ziek worden en sterven maar zijn wethoudster/GL en hij zijn zich van geen kwaad bewust,ik wil heel graag weten hoe dit soort geworden zijn maar nietr in mijn regering, door wie is Amnesty gepest dat ze ineens massa moordenaars willen hebben als hun voorbeeld vrijheden ineens niet meer gelden in Nederland of voor niet mohammedanen heel eng want hoeveel worden nu gepest…..

  poekkie wrote @

Wat heb ik genoten van dit stuk commentaar wat een verademing bij een groot deel van de rest

  Prof. Hoxha wrote @

Ik werd vroeger altijd uitgemaakt voor de lul van Tirano. Sedertdien ben ik geobsedeerd door Enver Hoxha. Ik heb de schijt aan meningen en ben vooral bezig met het belangrijk vinden van mezelf, import van slecht bier en winterbinden en het geile op de dochter van de milf van hiernaast.

  Maddus wrote @

Sjefke even aangeven wegens discriminatie en aanzetting to haat?

Of is dit al verjaard?

En die leerplichtambtenaar maar even een boete opleggen wegens inbreuk maken op de privacy van Geert.

Dit soort artikelen heeft trouwens een averechts effect, dus ik ben er wel blij mee 😉

  Edoch wrote @

Zwaar falend ambtenaartje Trees Hupkens heeft haar 5 minutes of fame. Om niet te spreken van die Kas Verhoeff, wat een zootje ongeletterd daar in Venlo, en wat hebben ze allemaal gepresteerd in hun leven? Zonder Geert had nu nog niemand van die lui gehoord.

  Natasha Gerson wrote @

Wat een gelul allemaal dat zo iemand dan geen geschikte politicus kan zijn. En bah, een leerplichtambtenaar die het slachtoffer van pesten dan wegzet als ‘iemand die worstelt met iets in hemzelf’. bahbahbah. het mens zou zelf uit haar functie ontslagen moeten worden. Ik zou nooit op Wilders stemmen, maar vind dit eerder voor hem pleiten dan tegen hem. En ik denk niet dat hij strijdt tegen ‘iets in hemzelf’ beurch psychologie van de koude grond, maar lijkt me logischer dat wat hij er van geleerd heeft dat GROEPEN die in EENHEID TERREUR uitoefenen tegengehouden moeten worden. Wat niet kapot gaat wordt steker, dat blijkt maar weer es.

  Vieze Peter wrote @

Vroeger
Vroeger was Balkenende de garnalenpeller van Zierikzee, en Rita Verdonk de gevangenishoer van Scheveningen.
Guusje ter Horst zoog als assistente pikken in een tandartspraktijk in Nijmegen, en Ernst Hirsch Ballin maakte kopieën van rapporten van medeleerlingen uit de archieven van de lagere school.
Pieter van Geel verklikte bodemprijzen van Westfriese runderen aan Brabantse concurrenten en Ab Klink genoot van de pijpbeurten die hij wekelijks van een docent kreeg, onderwijl gekleed in een Beierse Lederhosen.

Zo ziet u maar weer: vroeger was alles anders.

  PhD wrote @

Wat een moddergooierij hier. Iemand omlaag trappen door te melden dattie vroeger gepest is. Beoordeel iemand om inhoud, niet om of hij of zij vroeger gepest is.

  Hellen wrote @

Wat een smerige mentaliteit hebben sommige Nederlanders , ze weten van ellende niet waar ze de bagger moeten plempen , die zgn Sjefke is een minderwaardig zwaar ziek type , ga zo door , geef Wilders wat extra trappen , blinde dhimmys , we zullen zien wat het demoniserende vullis wat jullie over hem uitstorten zal opleveren . Ben bang dat het allemaal in zijn voordeel zal uitpakken , in mijn omgeving stemt 99 % PVV . Om het dhimmy gedrag en de resultaten van 40 jaar Pvdalla beleid , uitgewerkt door Job de knieler Cohen te onderzoeken lijkt mij een gezondere optie , dan komt er een vuiligheid naar buiten , daar lusten de Christenhonden , varkens en apen (de benamingen door de verrijkers aan ons Nederlanders gegeven , gratis ) geen brood van . Gelukkig zijn er enorme aantallen patriotten , die zullen vechten voor de democratie en onze zwaar bevochten vrijheid tot hun laatste ademstoot en natuurlijk op Geert Wilders en onze PVV gaan stemmen , die halen NOOIT de witte vlag uit de kast .

  dewijzeman wrote @

in Haarlem gaan wonen, Bloemendaal nog beter, daar kennen ze het woord allochtoon niet eens.

  cees wrote @

En ineens weet je het !!!

Geert werd gepest en daar komt al die frustratie dus vandaan !!!

Nee joh, als we Geert niet hadden dan waren er toch ook geen problemen met islamisten !!!

Nee joh, er zijn geen problemen !!!

Dat weet toch iedereen !!!

Ik vraag me nu af wanneer het eerste vriendinnetje van Geert haar verhaal komt doen. Ze zal vast verklaren dat of Geert slecht in bed was of dat hij van SM hield.

Linkse propaganda werkt helaas voor hen alleen maar averechts. He, rechts !

  Drs. Sigismund Schlomo wrote @

Uw onthulling is nog maar het topje van de ijsberg. De ellende is tig malen erger: al die humorloze aanhangers van Wilders zijn ook gepest op school.

  verhaag wrote @

Het zijn meer persoonlijke kwellingen en bijna wraak richting bepaalde groepen die hem tot politiek brengen, dan dat hij iets goeds voor heeft met alle inwoners van dit land!

Een politicus die uit frustratie zijn vak uitoefent kan geen goedde politicus zijn. PUNT.

  Drs. Sigismund Schlomo wrote @

Volgens mijn bronnen moesten ze Geertje altijd hebben. Zijn klasgenoten vonden het bijvoorbeeld ook leuk om tegen hem te zeggen dat de ooievaar zich vergist had. Die had het eind van een vermoeiende dag niet in de gaten dat-ie nog niet over de grens. En zo kwam Geertje per abuis terecht in Nederland in plaats van Duitsland.

  Drs. Sigismund Schlomo wrote @

Volgens mijn bronnen moesten ze Geertje altijd hebben. Zijn klasgenoten vonden het bijvoorbeeld ook leuk om tegen hem te zeggen dat de ooievaar zich vergist had. Die had aan het eind van een vermoeiende dag niet in de gaten dat-ie nog niet over de grens was. En zo kwam Geertje per abuis terecht in Nederland in plaats van Duitsland.

  aadvandernaat wrote @

– Oud verhaal, dit…
– Toetsenbordpsychologie…
– Domme reaguurders die daar ook al aan doen…
– Een leerplichtambtenaar die uit de school klapt over gevoelige privézaken… lekker, zo’n overheids-huppelkut die haar bek niet kan houden…
– En een leraar die ook zijn bek niet kan houden… leraren zijn over het algemeen laf, doortrapt en vals volk, wat je nooit kunt vertrouwen…

  dewijzeman wrote @

@aadvandernaat

DAT je nooit kan vertrouwen (ipv. WAT).
die Geert. Havo, is vmbo zwakstroom tegenwoordig. het gehele Nederlandse volk zou de man nu aanmoeten spreker met : zijne excellentie de NEGER. en mijn god, wat begin ik meer en meer Theo van Gogh te missen!

  G! wrote @

Wie gelooft er nu in sprookjes?

  Henk wrote @

Zie je ze lopen?
Daar in de verte
Ze lijken gelukkig en vrij
Ze groeten ons blij alsof ze ons kennen
Al zien ze ons pas voor het eerst en het laatst
Ze gaan verder de weg af, ze zijn al voorbij
En we willen zo graag dat wij dat zijn

  contradicere wrote @

Oh… het is satire… Goed dat u het er even bij zegt. Anders zou je denken dat het een dom lulverhaal van een nog dommer iemand is.

  Hans wrote @

Ja, veel privacy krijgt hij niet. Maar die foto! Sprekend John Depp. Knappe jongen, vroeger, onze Geert.

  annafem wrote @

Helemaal met je eens,wat een lekker ding zeg.Hij moet zijn haar weer laten groeien,dan is hij in eenkeer de knapste politici allertijden en wat het AD betreft: Wat een vreselijke krant om dit te publiceren.

  FlorisV wrote @

Een groot “zie je wel” gehalte, het is hier makkelijk allerlei verbanden te leggen. Maar het lijkt mij dat de shit die hij heeft meegemaakt als bewoner van Kanaleneiland in Utrecht heel wat meer invloed heeft gehad op zijn gedachtengoed. Niet dat Venlo veel minder erg schijnt te zijn tegenwoordig.

  Gregorius Knieschot wrote @

Het IQ van Geert heeft er dus duidelijk niet onder geleden.
Waarschijnlijk lacht Geert die armetierige sukkels nu allemaal uit.

  Muralitharan wrote @

Oh wat een misser van het AD, en zing nu allen mee, op de wijze van Guantanamera: NEGER van Venlo, Hij is de NEGER van Venlo, NEGER van Ve-he-henlo…

  HanzChristian wrote @

Het AD punked en z’n reagure aanhangers die “karaktermoord” schreeuwen.

Dat is satire van de bovenste plank.

  Sjors B wrote @

Is Sjefke soms misdienaar geweest?

  Lisa wrote @

Er wordt hier in dit artikel iets gesuggereerd dat heel erg discriminerend is:
Iemand die in zijn schooltijd is gepest, mag geen van de massa afwijkende mening hebben?
En sterker nog: die mag in zijn verdere leven nooit in de Tweede Kamer terecht komen?

Conclusie van de schrijver is als volgt: wie in zijn schooltijd is gepest is verplicht zich zijn verdere leven te verschuilen in de massa. Niks afwijkends te doen en blij te zijn dat hij eindelijk ‘normaal’ is…

Mijn hypothese over deze schrijver: hij is in een streng gereformeerd gezin opgegroeid.

  Piet wrote @

Ik werd vanmorgen met een sjacherijnig hoofd wakker. Maar mijn dag is nu weer goed want ik lach me me wel ff suf, hier.

  Aadje de Bree wrote @

Niets menselijk is ons Indisch Geertje vreemd. Slijmen naar boven (lees blanke Nederlanders, jazeker, degenen die hem in zijn jeugd gepest hebben) en trappen naar beneden (lees “mindere” allochtonen oftewel “Islamieten”).
Tja, je moet er maar bij meer willen horen…..
En dat noemt men dan Patriotisme?

  Zijdezacht wrote @

Jullie moeten Geertje niet zo pesten, dat is niet lief.

  Jasterke wrote @

Begrijp toch lui….dit is satire
we doen gewoon maar wat alsóf
we deze man hier willen schaden

al was hij óók als kind ’n sof, dus
dat hij gepest werd laat zich raden
maar wij maken ‘m niet verder eh.zwart

wij blijven keurig op de paden
al klinkt ‘t hier misschien wat hard
we zitten zo maar wat te klieren…

maar we hebben toen óók al gezegd :
“van die Wilders komt nooit iets terecht !“

Jasterke

  tjeerdwiersma wrote @

het verbaasd me niks.

  Natasha Gerson wrote @

Eigenlijk vind ik dit hele verhaal alleen maar voor Wilders pleiten, objectief gezien. Ik heb niks met Wilders op en zou in geen duizend jaar op hem stemmen, maar ik vind dat gepsychologiseer van de koude grond over ‘de innerlijke Wilders’ en het gegraaf naar trauma’s genant. Dat doe je met andere politici ook niet. Ik wil niet weten wat voor klassedrama’s er achter de figuur van KeesJan de Jager of hoe hij heet gaan, zo kan je wel aan de gang blijven.
En als er dan toch gedachten op los gelaten worden wat dit met de jonge Geert gedaan heeft om de huidige Geert te creeëren, blabla, dan zou ik eruit concluderen: Wat niet kapot gaat, wordt sterker. En als er verband is met zijn huidige denkbeelden lijkt het me oneindig meer voor de hand liggen dan dat Geert ‘zou strijden tegen iets in zichzelf’ (volgende stap in deze enge denkwijze: daarom identificeert hij zich zeker ook zo met het Joodse volk he, hangen ook allemaal vanangst en zelfhaat en zelfbeklag aan elkaar!) zou zijn dat hij vanaf dat moment een terenhekel aan Groepen Gelijkgezinden gekregen heeft die anderen terroriseren en hun achterlijke denkwijze op te leggen met geweld en geintrigeer.

  contradicere wrote @

Gerson,

Je moet niets hebben van het ‘gepsychologiseer van de koude grond over ‘de innerlijke Wilders’ en het gegraaf naar trauma’s’ om vervolgens even een flinke psycho-analyse neer te kliederen over het hoe en het waarom…

Was het je bovendien nog niet opgevallen dat het hier om satire gaat?

  Natasha Gerson wrote @

Ik schreef ‘als’ en gooide er een andere mogelijkheid tegenaan. Maar het is dus hoax althans van de verwarde man? Nee, had ik niet door,tof, goed gedaan. Ik kwam nl via het AD…

  Natasha Gerson wrote @

Trees Hupkens gheheheh. Goed man

  mark wrote @

Mijn complimenten voor deze geslaagde hoax

  Zambezi wrote @

Top Hoax! Werkelijk klasse De verwarde man heeft bewezen dat ij internet begrijpt traffic schiet omhoog.

  Trees Hupkens wrote @

U heeft mijn beweringen helemaal in een verkeerde context geplaatst, sujet!

  Pieter wrote @

Dit is echt de meest briljante 1 april grap sinds lange tijd. Geweldig gewoonweg

  nic wrote @

Zielig en zwak om met zo’n verhaal naar buiten te komen. Links en slinks.

Ik krijg alleen maar meer respect voor hem.

Kennelijk erg moeilijk om iets te vinden waarop men hem aan kan vallen.

  Jasterke wrote @

wellicht verward…dat ik hier even noem
maar alleen het constateren van de feiten
die onze mooie samenleving splijten
is niet genoeg…nú valt er werk te doen…

wellicht verward…dat ik hier hardop roep:
laten we de handen uit de mouwen steken
àànpakken waar we steeds over spreken
en eigen stoep ontdoen van alle troep…

wellicht verward… dat ‘k maar weer even blaat
maar ’t is toch taak een vijand te bevechten
(hoe sterk we ook aan zorgeloosheid hechten)
bij het beseffen wat te wachten staat…

tóch helder: 9 juni…laatste kans
om voor ‘n écht vrij Nederland te kiezen
óf ‘t zwaarbevochten vrijheidsrecht verliezen
bij deze valsgestemde stoelendans…

  Bigbot wrote @

Geert heeft gewoon gelijk! Die radicale moslims moeten gewoon weer naar hun eigen land oprotten! Ze vinden hun land toch heilig? Wat moeten ze dan hier in Nederland? Ga dan weer terug en kom nooit meer terug naar Nederland! Problemen opgelost!

  Franklin Fernandes Pedra wrote @

Luister heel Nederland is in de war. Twintig jaar heb ik in Nederland gewoond en heb steeds hetzelfde gezien en gehoord. Het zijn de buitenlanders, het zijn de moslims, het zijn de molukkers. Het is heel simpel maar tegelijkertijd blijkbaar ook heel moeilijk. Buitenlanders, moslims, negers, indo’s zullen Nederland binnenkomen en misschien deelnemen in de samenleving of niet. Dit is gewoon realistisch. Het “moeilijke” is dat uiteindelijk een samenwerking een oplossing kan bieden en dan geen samenwerking waarbij er misbruik wordt gemaakt. Niet van de “officiele” Nederlander en niet van de buitenlander. Anders bestaat er geen toekomst, niet voor Nederlanders en ook niet voor de rest van de wereld. Stop tegen elkaars schenen te schoppen en maak gebruik van wat God of Allah ons gegeven heeft JE HERSENEN EN DENK ZELF NA OVER WAT ER GEBEURD OM JE HEEN EN MAAK EEN VERSCHIL EN HOOR NIET BIJ DE MENIGTE HET MAAKT JE DOM!!!!!!


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: